klimmen

 

Leg je hand maar in die van mij,

Voel mijn kracht, ik omarm je pijn.

In de donkere dagen van je rouw,

Ontvouwt mijn hart zich voor die van jou.

Je verdriet zal opgaan in een zucht,

Met de ballon, zwevend in de lucht.

Bladzijden gehuild, je dagboek geschreven,

Oude rouw wordt verruild voor nieuw leven.

 

op-top

Ken je het beeld van een libelle?

Libelle, het symbool voor speelsheid en verandering, voor geluk en harmonie.

Het is een krachtdier in de natuur. Als de zon op haar vleugels schijnt zie je prachtige kleuren. Regenboogkleuren die vertellen dat je verdrietig mag zijn én dat verdriet niet één kleur heeft!

Als je bij De Libelle komt heb je ergens last van omdat je iets naars hebt meegemaakt. Misschien zijn je ouders gescheiden of ben je verdrietig omdat je iemand mist. Of je komt omdat je hoogsensitief en gevoelig bent voor spanning, prikkels en stress. Of gewoon als het op school of in het leven moeilijk voor je is, met leren, motoriek, emoties en het sociale leven, zie ik je graag.

Het kinderverhaal gaat over een larve, die op zoek is naar meer geluk en dus verandering.

Heel lang geleden in 1857 leefde een larvenfamilie in een groot meer, onder waterlelies. Ze leefden eenvoudig en er gebeurde niet veel. Totdat één larve besloot om via een steel van een waterlelie omhoog te klimmen, op zoek naar meer geluk. Hij beloofde terug te komen om te vertellen wat hij had gevonden. De familieleden gunden hem zijn geluk en waren benieuwd naar het verhaal. “Toen hun vriend nooit meer terugkwam werden ze heel verdrietig”.

Dit verhaal heeft een triest eind. Als je verder leest ontdek je hoe wij samen een positiever eind aan jouw verhaal kunnen maken. Lees je mee?

Klimmen start met een voorzichtige stap, zodat jij je veilig voelt. Als je je veilig voelt durf je verder te klimmen en krijg je steeds meer zelfvertrouwen. Tijdens je klimpartij kom je van alles tegen, leuke- en minder leuke dingen. Je leert bijvoorbeeld begrijpen wat er allemaal in jou en om je heen gebeurt als je verdrietig bent en misschien iets voelt in je lichaam. Klimmen kost wel energie, dus bij alle stapjes die je doet mag je ook even ontspannen. Samen zorgen we ervoor dat je krijgt wat je nodig bent om een eindstap te kunnen maken. En als je dan bovenaan bent en je ogen opendoet zie je dat er iets moois is gebeurd. Je hebt heel goed je best gedaan en bent veranderd. Je kunt vliegen over het meer, net als een libelle, de wijde wereld in, het nieuwe leven tegemoet.

Leren omgaan met problemen en doorleven van verlies & verdriet is een klimtocht die je kunt leren, ook jij!”. Je bent van harte welkom om te leren klimmen zodat je kunt vliegen over het water richting de regenboog met al zijn mooie kleuren.

Over Alieke van Bergen

Welkom op de website. Mijn naam is Alieke. Ik stel me graag aan u voor middels herinneringen uit mijn boek des levens.
Een weerspiegeling van de website én persoonlijke beleving over liefde, afscheid, verlies, rouw, hoogsensitiviteit en stress.