De eerste 1000 dagen zijn belangrijk voor je kind zijn ontwikkeling.

 

Uit ervaring weet ik dat het zinvol maar ook prettig is je eigen -hoogsensitief- (klein)kind maar ook jezelf te kunnen ondersteunen in het leren omgaan met stressvolle gebeurtenissen én het kunnen reguleren van spanning, overprikkeling en stress.

Wat laten prikkelgevoelige/hoogsensitieve/stressgevoelige kinderen zoal zien/horen:

Wat laat het lichaam of brein zien bij spanning, overprikkeling en stress

Aanbod cursus

kindermassage

Doelgroep

Ouders van kinderen vanaf 3 tot 13 jaar, juist voor kinderen met de eigenschap hoogsensitiviteit.
De groep bestaat uit maximaal 6 en gaat door bij minimaal 4 deelnemers.


Stress & Ontspanning:

 • Ontspanning met behulp van massage: gezonde aanraking is heel belangrijk voor kinderen. Massage is één van de meest positieve vormen van aanraken die er is! Door je kind op een goede manier te masseren vergroot je het zelfbewustzijn en leert het zijn/haar lichaam kennen, waarderen en meer ontspannen.
 • Ontspanning met behulp van kinesiologie: als mens ben je altijd in beweging door te leren, vernieuwen en evolueren naar een nieuw evenwicht. Wanneer het niet zo goed gaat kun je met behulp van ‘kinesiologie’ het evenwicht herstellen van je spierfuncties: sensomotorische- oefeningen

Stress & Ontwikkeling:

 • Opbouw motorische ontwikkeling: beweging, de basispatronen.
 • Ontwikkeling met behulp van reflexintegratie: het menselijk lichaam kent een enorme hoeveelheid aan reflexmatige bewegingen, die ieder een specifieke functie hebben en in bepaalde periodes ontstaan, actief worden bij stress, weer geïntegreerd op de achtergrond verdwijnen en complexe reflexpatronen ondersteunen. MNRI onderzoekt en integreert reflexen die niet meer actief horen te zijn, zodat een volgende stap in de ontwikkeling mogelijk wordt.

 

Kosten: totaal € 85,- p/p De lunch op zondag wordt voor de gehele groep gereserveerd. Na afloop kun je je afzonderen en/of -samen- een wandeling maken in de naaste omgeving. Je ontvangt een flesje massageolie en een informatiemap met daarin een massageoverzicht en bijbehorende oefeningen voor thuis.

Opgave: graag via het contactformulier op de website of via de knop deelname bij het evenement op de Facebookpagina De Libelle.

Technieken & vaardigheden

Vaardigheden, kennis/informatie die je leert/ontvangt komt uit o.a. de opleiding stressmanagement, psychomotorisch remedial teaching, reflexintegratie MNRI, Kinesiologie en aangevuld met vaardigheden kindermassage.

 • Kindermassage technieken voor peuter/kleuter/kinderen t/m 12 jaar van
  Mama Academy Nederland: https://mamaacademynederland.nl
  - De praktijk staat vermeld bij het register specialisatie kindermassage.
 • Wil je meer weten over reflexintegratie volgens de MNRI® methode waar ik mee werk? Gedachtegoed en methode van dr. Svetlana Masgutova kun je lezen op
  de officiële Nederlandse website: https://www.masgutovamethode.nl
  - Via behandelingen/behandelaars is de praktijk vindbaar in Drenthe.
 • Ik heb me geschoold in primaire reflexen (Dynamic and Postural Reflex Pattern Integration), Trauma verwerking (PTSD Recovery), Visuele-auditieve reflexen (Visual/Auditory) en Sensorische informatieverwerking (Tactile Integration).
 • Baby-en Peuter voet- en handreflexologie van
  Floor Tuinstra: https://floortuinstra.nl
  Na de coronacrisis wordt er komende Herfst/Winterperiode een cursus aangeboden aan ouders met baby’s vanaf 6 weken oud.


Over Alieke van Bergen

Welkom op de website. Mijn naam is Alieke. Ik stel me graag aan u voor middels herinneringen uit mijn boek des levens. Een weerspiegeling van de website én persoonlijke beleving over liefde, afscheid, verlies, rouw, hoogsensitiviteit en stress.