alieke-op-bankje

Jouw boek, van hart tot hart

Je kunt herinneringen en je reflectie op je leven met eigen gedachten en gevoelens laten beschrijven op elk willekeurig moment in je leven. Ook of juist als je in de levensfase verkeert waarin het sterven nadert en het afscheid dichterbij komt. Het kan veel rust geven voor jezelf én je naasten.

Ik wil je graag helpen bij het schrijven van Jouw Boek. Omdat jij van betekenis bent, tot het einde!

Voor het gesprek kom ik graag bij je thuis of daar waar je op dat moment verblijft.

Ik schrijf het verhaal van ups en downs, van liefde en verlies, van vriendschap en eenzaamheid, van gelukzaligheid en soms ook van intens verdriet. Al die levenservaringen en gevoelens in al die hoofdstukken die doorleefd zijn, al die bladzijdes die je al hebt omgeslagen. Sommige teruggebladerd en vaak herlezen.

Daarna kom ik bij je terug om het bij leven samen door te nemen. Tot het moment van overlijden zou je het kunnen wegleggen of blijven lezen. En je mag altijd een beroep op me doen als je iets wilt veranderen, want tijdens de afscheidsdienst wordt jouw levensverhaal voorgelezen en dat is in beweging tot de laatste punt!

 

 

 

Herinneringsboekje: het dierbaar hartje


Ook voor je kinderen kan het fijn maar zeker ook goed zijn voor hun rouwverwerking om een herinneringsboekje te maken. Voor na het overlijden van een papa, mama, broertje, zusje, opa of oma of ander dierbaar persoon.

Veel kun je zelf maar soms heb je behoefte aan wat ondersteuning. Ik help je graag om een tekstje/gedichtje te maken voor je kind, zodat zij of hij de woorden zelf kan voordragen bij het afscheid of als ze hun dierbare met tekst wil blijven herinneren in een herinneringsboekje.

Als je kind ziek is en gaat sterven en voor jou als ouder zijn herinneringen wil nalaten middels woorden maar het moeilijk vindt om het samen met jou als ouder(s) te doen.


Over Alieke van Bergen

Welkom op de website. Mijn naam is Alieke. Ik stel me graag aan u voor middels herinneringen uit mijn boek des levens. Een weerspiegeling van de website én persoonlijke beleving over liefde, afscheid, verlies, rouw, hoogsensitiviteit en stress.