alieke-op-bankje

Boek des levens

Het boek is voor de mens die graag wil praten over zijn/haar gedachten, gevoelens en herinneringen en deze wil laten beschrijven. Het gesprek is de uitnodiging tot bezinning, reflectie op het leven en/of het toekomstige einde.

Het laten beschrijven vindt plaats in de levensfase waarop u zelf nog de beslissing kunt maken wat er over u wordt uitgesproken. Vastleggen van de woorden voor uw afscheidsspeech kan op elk willekeurig moment in uw leven. Ook als u in de levensfase verkeert waarin het sterven nadert en het afscheid dichterbij komt.

Ik wil u graag helpen bij het schrijven van Jouw Boek. Omdat u van betekenis bent, tot het einde! Omdat het vastleggen van uw levensverhaal op elk moment van uw leven rust kan geven voor uzelf én uw naasten.

Voor het gesprek kom ik graag bij u thuis of daar waar u op dat moment verblijft.

Ik schrijf uw verhaal van ups en downs, van liefde en verlies, van vriendschap en eenzaamheid, van gelukzaligheid en soms ook van intens verdriet. Al die levenservaringen en gevoelens in al die hoofdstukken die doorleefd zijn, al die bladzijdes die u hebt omgeslagen. Sommige teruggebladerd en vaak herlezen.

Daarna kom ik bij u terug om het bij leven samen door te nemen. Tot het moment dat u komt te overlijden zou u het kunnen wegleggen of blijven lezen. En altijd mag u een beroep op me doen als u iets wilt veranderen, want tijdens de afscheidsdienst wordt uw levensverhaal voorgelezen en dat is in beweging tot de laatste punt!

 

“Elke biografie die geschreven moet worden is het verhaal van een beklimming, waarbij op het einde van het leven afscheidswoorden belangrijk zijn”, citaat Henry Bordeaux.

Over Alieke van Bergen

Welkom op de website. Mijn naam is Alieke. Ik stel me graag aan u voor middels herinneringen uit mijn boek des levens.
Een weerspiegeling van de website én persoonlijke beleving over liefde, afscheid, verlies, rouw, hoogsensitiviteit en stress.