Spanning ervaren hoort bij leven, dat is heel normaal.

 

Doch spanning tot stress rondom geboorte, in het leven en tijdens de laatste levensfase heeft nadelige invloed op de gezondheid.

 

 

Libelle, symbool voor verandering, wijsheid en vrede.

 

Spanning loslaten is als een klimtocht op weg naar balans in voelen, denken en doen.                   

 

 

 

Liefdevol aanraken

Teveel spanning kan al bij de start van het leven ontstaan, zowel bij moeder als kind. Liefdevol aanraken betekent hier dan o.a. dat er bij baby & moeder een meer ontspannen gevoel ontstaat door meer aanmaak van het verbindingsstofje oxytocine. Het betekent in de cursus ook dat je als moeder je kindje beter leert begrijpen in zijn eigen wijsheid. Heb je belangstelling, lees dan (binnenkort) de informatie op pagina cursus babymassage/babyreflexologie.

Hierboven zie je een tekening van de regenboog die mijn kleinzoon heeft gemaakt. De regenboog heeft een speciale betekenis voor ons. Samen zingen over de kleuren van de regenboog, het symbool van troost voor de overgang van het aardse leven naar het hiernamaals. In de laatste levensfase betekent liefdevol aanraken, dat je een rustgevende liefdevolle hoofd/schouder- of handmassage kan ontvangen, zodat het leven makkelijker wordt losgelaten en/of pijn reduceert.

Overgeven en in vrede heengaan.

op-top

Het grootste geschenk dat ik de ander kan geven, is
De ander te zien, horen, te begrijpen, aan te raken.
Wanneer dat gebeurt voel ik dat er contact is gelegd.

Virginia Satir

 


Over Alieke van Bergen

Welkom op de website. Mijn naam is Alieke. Ik stel me graag aan u voor middels herinneringen uit mijn boek des levens. Een weerspiegeling van de website én persoonlijke beleving over liefde, afscheid, verlies, rouw, hoogsensitiviteit en stress.